You are here
Home > Breaking News >
livecrimenews@gmail.com

Nike Factory I Indonesien Brugt Militær at skræmme Arbejdere til at opgive Pay

Nogle virksomheder bruger incitamenter til at få medarbejderne til at gøre hvad de vil: bonusser og gratis mad, Billige Mænd Parajumpers Højre Jakker Navy Udsalg f.eks. nonprofit Educating for retfærdighed.

Rapporten hævder en skofabrik i Sukabumi, Indonesien, der producerer Nike produkter angiveligt hyret højtstående indonesiske militære officerer til at tvinge arbejderne til at enige om at arbejde for mindre end landets mindsteløn, der netop var gået op. De militære officerer angiveligt intimideret modvillige arbejdstagere til at underskrive et andragende siger, at Nike entreprenøren ikke skulle betale den nye mindsteløn.

Six Nike entreprenør fabrikker i Indonesien har anmodet om fritagelse fra mindstelønnen lov, Australian Broadcasting Corporation rapporter; de havde brug for samtykke fra nogle arbejdstagere for at være berettiget. Hvis fabrikkerne får fritagelsen, vil de være i stand til at betale deres arbejdere $ 3,70 per dag i stedet for $ 4 per dag.

Labor aktivister hævder magtanvendelse på Sukabumi fabrikken var ikke et isoleret tilfælde, og at flere Nike fabrikker i Indonesien systematisk presset medarbejdere til at give deres ret til den nye mindsteløn op ifølge Jakara Globe.

Nike forsvarede sig mod anklagerne tirsdag. ‘Nike tager disse påstande alvorligt, og selskabets repræsentanter undersøger påstandene,’ Greg Rossiter, en Nike talsmand, skrev i en mail til The Huffington Post. ‘Nike adfærdskodeks er meget klar: Nike forventer kontrakt fabriksarbejdere skal ‘betalt mindst mindstelønnen kræves efter land lov og forudsat lovbefalede goder, herunder ferier og blade og en lovgivningsmæssig fratrædelsesgodtgørelse, når ansættelsesforholdet ophører.«

Med 171.000 Nike tilknyttede medarbejdere, Indonesien er den tredje største producent af varer til virksomheden, ifølge The Independent.

Det er ikke første gang, at Nike er kommet under beskydning for sine arbejdsforhold i landet. En Nike sko fabrik i Serang, Indonesien, undladt at betale sine ansatte for 600.000 timers overarbejde arbejde i løbet af to år, ifølge The Guardian. At fabrikken betalte arbejdere $ 1 million i samlede ulønnet overarbejde kun efter at komme under pres. Og arbejdere gør Converse sko (Nike ejet brand) i Indonesien har hævdet, at tilsynsmyndighederne slået dem, kastede sko på dem og kaldte dem svin og hunde, ifølge Associated Press.

Leave a Reply

Top